​'Decathlon naar binnenstad Eindhoven’

Decathlon wil nog dit jaar een winkel openen in het centrum van Eindhoven. De Franse sportwinkelketen is daarover in vergevorderde onderhandelingen met de eigenaar van winkelcentrum de Piazza, meldt het Eindhovens Dagblad.

De Eindhovense vestiging zou de eerste winkel in Nederland worden volgens het nieuwe concept Decathlon Connect. Met deze ‘miniwinkels’ wil de retailer zijn bekendheid in de binnenstad vergroten.

Decathlon moet in Eindhoven in het voormalige Zara-pand komen, dat twaalfhonderd vierkante meter telt. De sportwinkelketen heeft al een vestiging van zesduizend vierkante meter in buurgemeente Best.

De Eindhovense winkel wordt groter dan de stadswinkels in Duitsland, waar eerder deze maand de eerste Connect-winkels openden. Daar heeft Decathlon een filiaal van 220 vierkante meter in München en één van vijftig vierkante meter in Stuttgart.

Begin deze maand werd al bekend dat Decathlon zijn intrek neemt in het voormalige V&D-pand in Den Haag. Ook heeft de retailer interesse in de panden van de failliete warenhuisketen in Amsterdam en Utrecht. Verder tekende Decathlon eind vorig jaar al voor een grote binnenstedelijke sportwinkel aan de Rotterdamse Coolsingel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!