HAL neemt aandeel in Coolblue

Investeringsmaatschappij HAL Holding heeft een belang van twintig procent genomen in Coolblue. Dat maakte het concern donderdag bekend bij de presentatie van de jaarcijfers.

Coolblue-directeur Pieter Zwart ging op zoek naar een vierde aandeelhouder, nadat zijn mede-oprichters Paul de Jong en Bart Kuijpers een stapje terug deden. Zwart denkt HAL te kunnen gebruiken bij de uitbreiding in Europa en, op langere termijn, een beursgang. “Als we later écht groot zijn”, aldus Zwart.

Hoeveel de investeerder betaald heeft voor het aandeel in Coolblue, wordt niet bekendgemaakt. HAL heeft ook aandelen in GrandVision, het concern achter brillenketens Pearle en EyeWish. HAL maakte een groei van de nettovermogenswaarde van ruim 5,5 miljard euro bekend, voor een groot deel het gevolg van de beursgang van GrandVision.

Coolblue behaalde vorig jaar een omzet van 555 miljoen euro, ongeveer de helft meer dan een jaar eerder. Op basis van de eerste maanden van dit jaar verwacht de elektronicaretailer dat die dit jaar opnieuw toeneemt, zei Zwart tegen persbureau AFN.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!