​‘Banken brengen elektronicaretailers in problemen’

Als de banken blijven weigeren krediet aan elektronicawinkels te verstrekken, zijn faillissementen in de branche onvermijdelijk. Dat zegt een woordvoerder van brancheorganisatie UNETO-VNI tegenover het Algemeen Dagblad.

De branchevereniging wil in gesprek met minister Kamp van Economische Zaken over de kwestie. Voor zowel zelfstandige elektronicazaken als grote ketens dreigen problemen als de banken hun opstelling niet veranderen, aldus de woordvoerder. In de branche werken volgens hem dertienduizend mensen.

De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) bestrijdt dat elektronicawinkels failliet gaan doordat zij geen leningen verstrekken. “Dat komt doordat concurrentie van webshop hen de das omdoet”, aldus een woordvoerder. Hij zegt dat banken wel krediet willen verlenen, als er een ‘fatsoenlijk businessplan’ ligt. “Het klopt dat we scherp naar de risico’s kijken.”

De afgelopen maanden gingen elektronicaketens als Dixons, Paradigit en Klein failliet. Verder vielen in de afgelopen jaren Harense Smid, Block en It’s Electronics om. De NVB zegt graag met de elektronicawinkels in gesprek te gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!