'Aanzienlijke passantendaling rond dichte V&D'

In de winkelstraten waar V&D gevestigd is, is het aantal passanten na de sluiting van het warenhuis met 21 procent teruggelopen. “Dit aantal herstelt zich ook in de weken erna niet meer”, stelt onderzoeksdirecteur Gertjan Slob van Locatus.

De marktonderzoeker heeft twaalf winkelgebieden onder de loep genomen waar rond een warenhuis van V&D passanten worden geteld. Daaruit blijkt dat de heropening van V&D eind maart een enorme piek opleverde: gemiddeld steeg het aantal passanten met 62 procent. De grootste uitschieter was Groningen, waar volgens Locatus 93 procent meer mensen passeerden dan in de weken ervoor.

Het aantal unieke bezoekers is volgens hem stabiel gebleven. In de week van de sluiting is er een kleine dip, maar in de week daarna juist een kleine piek. “Dit heeft echter vooral met het weer te maken en zal minder te maken hebben met het open of dicht zijn van de V&D”, stelt hij.

Het is volgens Slob vooral voor omliggende winkels belangrijk dat de panden van V&D snel een goede nieuwe invulling krijgen. “V&D werd door velen al lang niet meer gezien als een trekker. Nu de winkels dicht zijn blijkt dat toch niet helemaal te kloppen”, concludeert hij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!