​Textieldiscounter KiK wil 1500 nieuwe winkels

De Duitse retailer KiK wil zijn winkelbestand de komende vijf jaar flink uitbreiden. In totaal moeten er vijtienhonderd vestigingen bijkomen, in eigen land en daarbuiten. Dat laat topman Patrick Zahn weten tegenover dagblad L’Echo.

KiK is momenteel met 3255 winkels in negen landen actief, waaronder in Nederland. Sinds de introductie drie jaar terug is de retailer in ons land voorbij de twintig vestigingen gegroeid. Een woordvoerder liet eerder al weten dat KiK van plan is om een groot aantal vestigingen in Nederland te openen. “KiK heeft de Nederlandse markt onderzocht en geconstateerd dat hier nog veel ruimte ligt. Beetje bij beetje openen we meer winkels.”

KiK heeft vooral veel vestigingen in Centraal-Europa en kiest nu voor een offensief in het zuiden en het westen van het continent. De plannen bevinden zich momenteel in de voorbereidingsfase. Zo onderzoekt KiK nu de mogelijkheden op de Belgische, Franse, Spaanse en Italiaanse markt. “Een uitbreiding naar de Verenigde Staten is ook mogelijk”, aldus Zahn.

KiK concurreert in ons land met spelers als Zeeman en Wibra. Zo biedt de discounter gezinnen naar eigen zeggen complete en modieuze outfits voor onder de dertig euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!