​Winkeliers verhalen voor miljoenen op dieven

Nederlandse winkeliers hebben de afgelopen jaren voor 2,5 miljoen euro schade verhaald op winkeldieven. Dat blijkt uit onderzoek van de stichting Afrekenen met Winkeldieven naar 25 duizend meldingen van winkeldiefstal.

Winkeldiefstallen worden tegenwoordig steeds vaker gepleegd door jonge vrouwen. Vijf jaar geleden was nog ruim zestig procent van de winkeldieven in de leeftijd tussen achttien en 25 jaar een man. Nu is die verdeling fiftyfifty. Over het geheel genomen is nog wel 58 procent van de winkeldieven een man.

Detailhandel Nederland noemt winkeldiefstal een ‘hardnekkig probleem’ en pleit voor nieuwe regels binnen het strafrecht om winkeliers te compenseren. “Nu verdwijnt de boete die een officier van justitie oplegt in de schatkist”, aldus Bert van Steeg, secretaris winkelcriminaliteit van de belangenorganisatie. De wet zou zo moeten worden aangepast dat winkeliers altijd worden gecompenseerd voor geleden schade, stelt Van Steeg.

Via Afrekenen met Winkeldieven kunnen winkeliers bij diefstal 181 euro claimen bij een dief. Het percentage daarvan dat direct aan een winkelier is betaald, is in 2015 gestegen van 65 naar zeventig procent, blijkt uit het onderzoek van de stichting.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!