Koper betaalt ruim drie ton voor La Ligna

Blend Company heeft 350 duizend euro betaald voor de overname van de failliete modeketen La Ligna. De nieuwe eigenaar houdt 47 van de vijftig winkels open, zo blijkt uit het faillissementsverslag van de curator.

Blend heeft 290 duizend euro neergelegd voor de voorraad en veertigduizend euro voor de inventaris. De intellectuele eigendommen en goodwill leverden allebei tienduizend euro op.

Blend was één van de drie bieders op La Ligna. Het bod was volgens de curator het meest aantrekkelijk, onder meer omdat Blend de meeste winkels en werknemers wilde behouden. Bovendien was Blend bereid om de onderneming eerder voor eigen rekening en risico te nemen dan andere bieders.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat de winkels van La Ligna vorig jaar goed waren voor 10,9 miljoen euro omzet, een fractie meer dan een jaar eerder. Het verlies liep juist wat op naar 1,3 miljoen euro. Het bestuur slaagde er naar eigen zeggen niet in om het personeelsbestand en het aantal winkels snel genoeg terug te brengen om de kosten te verlagen. Een saneringsvoorstel werd door de belastingdienst afgewezen, waarna het faillissement werd aangevraagd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!