'Faillissement Foto Klein geen vooropgezet plan'

De oud-eigenaar van de failliete elektronicaketen Klein gaat zich bezighouden met de exploitatie van de winkels die Kamera Express heeft overgenomen. Dat blijkt uit het eerste faillissementsverslag van de curatoren.

Jeroen Klein stapte kort voor het faillissement op bij Klein en nam op persoonlijke titel branchegenoot Foka over. Kamera Express nam na het bankroet de XL-vestigingen van Klein over, en kocht ook Foka. Als gevolg van die laatste overname is Jeroen Klein in de organisatie van Kamera Express terechtgekomen.

Personeel van Foto Klein vermoedde dat Jeroen Klein en Peter Buter, directielid en tevens zwager van Klein, de keten bewust failliet hebben laten gaan. Daarmee zouden zij van winkels en personeel af hebben willen komen, om vervolgens een doorstart binnen Foka te maken. Uit onderzoek van de curatoren blijkt dat er inderdaad een klein aantal televisies van Klein aan Foka is verkocht en dat over en weer facturen zijn verstuurd. Ook noemen de curatoren het 'opmerkelijk' dat Kamera Express in dezelfde week zowel Klein als Foka overnam. Toch gaan de curatoren niet mee in de vermoedens van het personeel.

Kamera Express heeft 55.200 euro betaald voor de winkelinventaris van Klein. Daar komt nog een bedrag van veertigduizend euro bij na het aangaan van nieuwe huurcontracten voor de vijf panden.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends