Den Haag blijft Decathlon steunen

Den Haag blijft Decathlon steunen

De gemeente Den Haag trekt zich niets aan van het negatieve besluit van de provincie over een vestiging van Decathlon. “De gemeente blijft de plannen steunen”, zegt een woordvoerder namens wethouder Karsten Klein tegenover het Algemeen Dagblad.

De Franse sportwinkelketen wil een winkel van 7200 vierkante meter openen op het Forepark langs de A4. Zuid-Holland zette vorige week een streep door de bouwplannen van Decathlon. Eerder deed de provincie dat al bij een plan voor een vestiging in Schiedam. De provincie vindt dat er genoeg ruimte is voor grootschalige winkels in de binnenstad en dat daarbuiten alleen ‘volumineuze’ producten als auto’s, boten en caravans mogen worden verkocht.

De vestiging van Decathlon op het Forepark zou driehonderd banen opleveren, zegt de woordvoerder van Klein. Bovendien zegt hij zich gesterkt te voelen door het recente kroonbesluit, dat zegt dat de provincie geen ruimtelijk beleid mag inzetten voor economische sturing. De Raad van State buigt zich nog over de zaak

Decathlon opende onlangs een winkel in Rotterdam en komt in de kelder van het voormalige V&D-pand in Den Haag, maar wil ook winkels buiten stadscentra openen. Ook voor het plan van een Decathlon in Schiedam loopt nog een procedure bij de Raad van State.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends