​‘Limburgse pandeigenaren leunden achterover’

Zeven Limburgse gemeenten hebben maandag hun plan voor de aanpak van winkelleegstand gepresenteerd, meldt De Limburger. De leegstand is in sommige gemeenten in de provincie door het omvallen van V&D opgelopen tot dertig procent.

“Vastgoedeigenaren moeten goed nadenken over hun business-strategieën”, zei Marijke van Hees, voorzitter van de Retailagenda tijdens de bijeenkomst. Verder moeten zij volgens haar vooral beter samenwerken met gemeenten ondernemers. Zo is er in Venray nog geen vereniging van pandeigenaren, wat het voor de gemeente lastig maakt tot een gezamenlijke aanpak te komen.

Pandbezitters steken ook de hand in eigen boezem. “Vastgoedeigenaren hebben veel te lang achterover geleund en dat moet anders”, zei Evert van Montfort, manager van projectontwikkelaar Suyderland dat achttien winkelpanden bezit. Volgens MKB-Limburg neemt de bereidheid tot samenwerking de laatste tijd toe, wat ook volgens hem 'de hoogste tijd' wordt. "Het is dertig seconden voor twaalf."

De provincie Limburg, gemeenten, het Rijk en ondernemers kondigden in februari aan samen de winkelleegstand te gaan aanpakken. Daarbij wordt onder meer gefocust op compactere winkelcentra, minder winkels in aanloopstraten en een stop op uitbreiding van grootschalige retail in de randgebieden. Zo zal voor woonboulevards en geclusterde doe-het-zelf-zaken in die gebieden in de toekomst geen plaats meer zijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!