Miss Etam-eigenaar neemt optie op Brantano

Miss Etam-eigenaar neemt optie op Brantano

R&S Retail heeft een optie genomen tot aankoop van schoenenketen Brantano. De toezichthouders moeten de toekenning van de optie nog wel goedkeuren.


Brantano maakte tot eind vorig jaar deel uit van Macintosh. Toen dat concern failliet ging, werd de Belgische schoenenformule ondergebracht in de nieuwe vennootschap BrantNew, onder leiding van ceo Rens van de Schoor van R&S Retail. Hij nam Brantano op eigen titel over, samen met Schoenen Torfs en FNG-oprichter Dieter Penninckx.


Met de optie kan R&S Retail Brantano binnen een periode van drie jaar over nemen. De aankoopoptie sluit aan bij de strategie van het concern om retail- en fashionketens te combineren en zo synergievoordelen te behalen, laat het bedrijf weten.


R&S Retail is ook bezig met de overname van FNG Group, het moederconcern van ketens als Claudia Sträter, Steps en Superstar. Daarvoor wacht het bedrijf nog op goedkeuring van de ACM. Om een succesvolle onderneming uit te bouwen in de fashion- en retailwereld is het volgens Van de Schoor cruciaal om te beschikken over een portfolio aan complementaire merken, zo verklaart hij zijn overnamestrategie.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends