Retailers aansprakelijk voor uitbuiting chauffeurs

Retailers aansprakelijk voor uitbuiting chauffeurs

Winkelketens die samenwerken met vervoersbedrijven die chauffeurs te weinig betalen, worden daar mede voor verantwoordelijk gesteld. Dat is het gevolg van een aanvulling op een wet, die de regering vandaag naar de Tweede Kamer stuurt, meldt RTL Nieuws.

Retailers worden door de aanvulling vanaf 1 juli aansprakelijk gesteld worden voor achterstallig loon van onderbetaalde vrachtwagenchauffeurs. Het gaat met name om chauffeurs uit Oost-Europa.

De vakbonden voerden in 2014 nog actie tegen IKEA, dat zijn Nederlandse winkels liet bevoorraden door een Belgische transporteur die de ritten uitbesteedde via een Slowaakse dochteronderneming. Deze partij huurde een Slowaaks uitzendbureau in, dat vrachtchauffeurs uit het Oost-Europese land leverde. Deze chauffeurs zouden te weinig salaris hebben gekregen, reden te veel ritten en leefden soms maanden achtereen in hun voertuig.

Deze praktijken komen nog steeds voor en door niet alleen de werkgevers van de chauffeurs aan te pakken, maar ook andere partners, hoopt het kabinet bedrijven te bewegen zich aan de Nederlandse regels te houden. De verwachting is dat de aangepaste wet wordt aangenomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!