FonQ wil winstgevend worden

FonQ wil winstgevend worden

Webwinkel fonQ wil en moet op termijn winst draaien. “We hebben wel een rijke moeder, maar die blijft ons niet volstoppen met geld”, zegt ceo Patrick Kerssemakers tegenover RetailNews.

Met de grote investeringen van de afgelopen jaren niet meegerekend, zoals in de tv-campagne om de naamsbekendheid te vergroten, is de etailer volgens Kerssemakers al jaren winstgevend. Anders dan bol.com, kan fonQ volgens de ceo niet nog jaren ongebreideld verlies draaien. FonQ heeft verder de ambitie om online marktleider te worden op het gebied van wonen, koken en lifestyle.

FonQ maakt, net als onder meer Wehkamp, deel uit van RFS Holding. Dat concern valt weer onder investeringsmaatschappij Apax, waarvan De Financiële Telegraaf onlangs meldde dat die fonQ wilde verkopen. Volgens Kerssemakers is daar op korte termijn geen sprake van. “Als je ziet hoe hard wij groeien, denk ik niet dat het aannemelijk is dat we nu verkocht worden.” Wel verwacht hij dat het webwarenhuis uiteindelijk verkocht wordt, omdat het in handen is van een investeringsmaatschappij.

FonQ heeft zijn omzet vorig jaar zien oplopen naar ruim 66 miljoen euro. Dat is een groei van 35 procent ten opzichte van een jaar eerder.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends