'2theloo overhoop met investeerders'

'2theloo overhoop met investeerders'

Hidde Hoogkarspel is ontslagen als cfo van toiletwinkelketen 2theloo. De oprichters en investeringsmaatschappij Avedon liggen volgens bronnen van Het Financieele Dagblad in de clinch over de benodigde investeringen.

Hagen werkte sinds januari 2015 bij 2theloo. Hij is de tweede financiële topman die het niet veel langer dan een jaar heeft uitgehouden bij het toiletbedrijf. “Elke cfo die om geld vraagt, vliegt eruit”, aldus een van de bronnen. Avedon zou weinig willen investeren, tot frustratie van het management. Een groot beursgenoteerd bedrijf zou interesse hebben om 2theloo over te nemen.

Bestuursvoorzitter Almar Holtz, die 2theloo samen met de in 2014 overleden Eric Treurniet oprichtte, wil niet ingaan op het conflict. Wel stelt hij dat 2theloo inmiddels winstgevend is. Begin vorig jaar kondigde hij al aan dat dit jaar de meeste toiletten afbetaald zouden zijn, waardoor ze zouden renderen.

Avedon heeft sinds 2013 een belang in 2theloo. Met de investeerder als grootaandeelhouder wilde de Nederlandse keten de internationale expansie verder versnellen. 2theloo heeft nu zo’n tweehonderd vestigingen, verspreid over veertien landen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!