​Verkoop van Purdey teruggedraaid

De verkoop van de winkels van Purdey aan investeringsmaatschappij O&C is ongedaan gemaakt. Daardoor komt de modeketen terug in de boedel van Brova Groep, die vorige maand failliet ging. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Bosch bepaald, meldt Het Financieele Dagblad.

De zaak was aangespannen door de curatoren, die het overnamebedrag van 250 duizend te laag vinden. Purdey zou namelijk zo’n miljoen euro winst boeken en over lucratieve huurcontracten beschikken, waardoor de keten volgens de curatoren drie tot vijf miljoen euro waard is.

De advocaten van O&C stelden op hun beurt dat de schulden van Purdey groter zijn dan de bedrijfswaarde en dat de investeringsmaatschappij alleen een kwart miljoen euro op tafel wilde leggen vanwege de mogelijkheden van een combinatie met Witteveen Mode, dat in februari al werd overgenomen.

De rechter wijst er echter op dat de verkoop is geschied zonder het hele bestuur en de notaris op de hoogte te brengen. “Dit is holderdebolder gegaan. Dit deugt gewoon niet, zo simpel is het”, stelt hij.

Multimiljonair Ronald Verheij speelde volgens Het Financieele Dagblad een centrale rol in de verkoop. Als mede-eigenaar van Witteveen Mode en Brova verkocht hij de modeketens aan Jürgen Spies, met wie hij eerder betrokken was bij de twee faillissementen van Henk ten Hoor.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!