​‘Zelfstandig winkelier profiteert van huurprijscorrecties’

Voor het tweede jaar op rij zijn in Arnhem meer winkels verhuurd aan zelfstandig ondernemers dan aan winkelketens. Dat blijkt uit de Retailscan Arnhem van bedrijfsmakelaar Strijbosch Thunnissen.

Vooral de B-locaties zijn aantrekkelijk voor zelfstandig ondernemers, vanwege een aanzienlijke daling in de huurprijs. Winkels worden daardoor weer exploitabel, concluderen de onderzoekers. Zelfstandig ondernemers kiezen volgens hen vaak voor een heel specifiek assortiment en een hoog serviceniveau, een eigen identiteit, creativiteit, betrokkenheid, klantgerichtheid en een persoonlijke benadering, waardoor ze toekomstkansen hebben.

De bedrijfsmakelaar merkt verder dat retailers die een winkel willen huren steeds kritischer worden ten aanzien van vestigingslocaties. Waar ze eerder nog bereid waren om concessies te doen, eisen ze in de huidige marktomstandigheden de best passende locaties. ‘Indien deze locaties niet voor handen zijn, besluit men om niet te huren’, stellen de onderzoekers.

C-locaties zijn volgens hen ‘slachtoffer’ geworden door de ontwikkelingen op de A- en B-locaties. Voor die plekken ligt een traditionele winkelfunctie vanwege macro-economische ontwikkelingen in de toekomst minder voor de hand. Daarom moet er gekeken worden om dergelijke locaties een andere functie te geven, zoals dienstverlening en wonen. De afgelopen drie jaar zijn al veel winkels en kantoren in het centrum omgebouwd naar een woonfunctie, waardoor er vierhonderd wooneenheden zijn bijgekomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!