'​Investeerders Zalando en HelloFresh overhoop'

'​Investeerders Zalando en HelloFresh overhoop'

Investeringsmaatschappij Kinnevik trekt zijn ceo Lorenzo Grabau en bestuursvoorzitter Erik Mitteregger terug uit de raad van toezicht van Rocket Internet. Dat is het gevolg van meningsverschillen over onder meer de investeringen in Zalando en HelloFresh, meldt Manager Magazin.

Kinnevik heeft dertien procent van de aandelen in Rocket Internet, en is daarmee de op één na grootste aandeelhouder. Het concern ligt in de clinch met de gebroeders Samwer, die met 38 procent de meeste aandelen in handen hebben.

Kinnevik zou onder meer de beursgang van HelloFresh geblokkeerd hebben. Die werd eind oktober aangekondigd, maar twee weken later weer in de ijskast gezet vanwege ‘marktomstandigheden’. Een woordvoerder van Kinnevik ontkent tegenover Reuters dat er sprake is van onenigheid, of dat de Samwer-broers een beursgang tegenhielden. Het aftreden van Grabau en Mitteregger is volgens hem om ‘potentiële conflicten in de toekomst’ te vermijden.

De twee bestuursleden van Kinnevik worden vervangen door Stefan Krause, voormalig financieel topman van Deutsche Bank, en Orange-kopstuk Pierre Louette. Kinnevik is nog wel vertegenwoordigd in de raad van toezicht van Zalando.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!