​Weinig animo voor V&D-pand Heerlen

Voor de voormalige V&D-vestiging in Heerlen is geen interesse van retailers van buiten de stad. Alleen enkele winkelketens die al in de Limburgse stad zitten, zijn van plan naar het pand te verhuizen, zegt directeur Jos van de Mortel van pandeigenaar MetroPop tegen 1Limburg.

De hoop op de eventuele komst van Primark heeft Van de Mortel naar eigen zeggen opgegeven. Daarvoor had hij het pand van V&D en de aangrenzende winkel van WE ingrijpend willen verbouwen. Wel zou onder meer H&M willen verhuizen van winkelcentrum Coriocenter naar het V&D-pand.

Met welke kandidaathuurders Van de Mortel in gesprek is, wil hij niet kwijt. Dat er geen interesse is van buiten Heerlen, noemt hij ‘niet zo vreemd’. “Bedenk dat V&D hier vier keer zo weinig omzet draaide als in ons pand in Den Bosch.”

De winkel wordt eerst tijdelijk gevuld met verschillende pop-upwinkels. Zo zou HEMA er een outletzaak openen en heeft ook Volkswagen interesse getoond. Ook in de voormalige V&D-vestiging in Maastricht komt een 'tijdelijke shoppingmall' met verschillende pop-upstores.

Voor het V&D-pand in Oss, waar al bijna een jaar rekening werd gehouden met het vertrek van de warenhuisketen, komen pandeigenaar Van Deursen Group en de gemeente volgens het Brabants Dagblad maar niet tot overeenstemming. De gemeente wil het pand niet voor de huidige prijs kopen, maar ziet weinig bereidheid bij Van Deursen om te onderhandelen. "Hij zal moeten bewegen maar dat proef ik nog niet", zegt wethouder Gé Wagemakers over de pandeigenaar, die volgens hem moet beseffen dat het pand 'enorm in waarde is gedaald.'

Reacties 1


K CP 18 jun, 17:39

Maak in het pand een ambachtscentrum van gereed gereedschap , stads werkplaats tot ateliers die meubels restaureren. Een perfecte plek voor ontmoeten en leren 👍

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!