​Ondernemers willen referendum over Zwolse koopzondag

​Ondernemers willen referendum over Zwolse koopzondag

Het Collectief Vrij Ondernemen Zwolle (CVOZ) start woensdag een petitie om een vrije koopzondag te realiseren. De gemeente werkt met twaalf koopzondagen, maar dat is volgens het ondernemerscollectief niet meer van deze tijd. Dat laat een woordvoerder weten tegenover De Stentor.

Het collectief wil voldoende handtekeningen ophalen om een referendum over de kwestie te organiseren. Daar zijn minstens 5500 handtekeningen voor nodig, zegt de woordvoerder.

Het CVOZ sluit zich aan bij het standpunt van de supermarkteigenaren in Zwolle, die eveneens klaar zijn met het huidige beleid. Daarbij wordt door middel van een loting bepaald welke supermarkt er open mag op zondag. Dat beleid wordt binnenkort geëvalueerd.

De ChristenUnie houdt de coalitie aan de afspraak van maximaal één koopzondag per maand, hoewel de meeste winkeliers en het grootste gedeelte van de consumenten volgens een peiling van de Stentor elke week koopzondag willen. “Maar wij weten ook dat een heel groot gedeelte van de Zwollenaren het prima vindt zoals het nu is”, aldus fractievoorzitter Gerdien Rots.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!