Hier liggen de sneakers van Mandela

De populariteit van de wandelsport neemt toe, constateert het Nederlandse schoenenmerk Hi-Tec. Het label opent daarom een flagshipstore in Amsterdam, waar wandelaars hun outfit kunnen aanschaffen. The Easy Walking Store, zoals het vlaggenschip gedoopt is, opent donderdag officieel zijn deuren.

De winkel telt 240 vierkante meter en heeft een strak vormgegeven interieur. Naast de schoenencollectie is er een koffiebar, een 'walking mannequin' en diverse innovatieve snufjes op het gebied van de wandelsport. Ook zijn de originele Hi-Tec-sneakers die Nelson Mandela droeg tijdens zijn gevangenschap op Robbeneiland in de flagshipstore te bewonderen.

The Easy Walking Store ligt pal aan het Vondelpark, zodat consumenten hun wandeloutfit gelijk in een geschikte omgeving kunnen testen. "Wandelen is het nieuwe bewegen", zegt Hi-Tec-oprichter Frank van Wezel. "Wat er miste was een plek waar je de juiste uitrusting kunt aanschaffen, advies op maat kunt krijgen en ter plekke geïnspireerd raakt." De winkelmedewerkers spreken meerdere talen, om ook toeristen te kunnen helpen.

Hi-Tec verkoopt in 85 landen wereldwijd en is op verschillende manieren betrokken bij de wandelsport in Nederland. Zo is het schoenenlabel de hoofdsponsor van diverse wandeltochten, waaronder de Nijmeegse Vierdaagse.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in