Roland Palmer leidt Alibaba in Nederland

Internetgigant Alibaba vestigt zich met een kantoor in Amsterdam. Het Chinese e-commerceconcern komt in de Benelux onder leiding te staan van voormalig Blokker-topman Roland Palmer.

Alibaba wil via Nederland producten uit de Benelux verkopen op de Chinese markt. Onder meer voedingsmiddelen, consumentenelektronica en babyproducten uit Nederland en België zijn volgens de etailer erg in trek bij Chinese consumenten.

Nederland staat bekend als een natie die is gebouwd op succesvolle internationale handel en export, stelt Alibaba-president Michael Evans. “Dit past perfect bij onze doelstellingen in Europa.” Hij noemt het de hoogste prioriteit om met Nederlandse en Europese merken, retailers en de overheid inzicht te krijgen in de kansen die China biedt, en hoe Alibaba hen kan helpen toegang te krijgen tot deze markt. Palmer heeft volgens hem de ‘ervaring en diepgaande kennis’ in huis om daar leiding aan te geven.

Palmer treedt tevens toe tot de Europese directie van Alibaba. Hij noemt de komst van Alibaba naar Nederland ‘goed nieuws voor het Nederlandse en Belgische bedrijfsleven’. De mogelijkheid om producten vanuit China te importeren is al langer bekend, stelt hij. “Maar nu ontstaat een grote kans om onze producten juist ook richting China te exporteren.”

Met de vestiging in Nederland rondt Alibaba zijn uitbreiding in Europa af. Eerder opende de e-commercegigant al kantoren in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en Italië.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!