​Zwolle reserveert miljoen per jaar voor binnenstad

​Zwolle reserveert miljoen per jaar voor binnenstad

De gemeente Zwolle legt de komende jaren geld opzij om de binnenstad een oppepper te geven. In 2017 en 2018 komt telkens een miljoen euro beschikbaar, zegt wethouder Filip van As in De Stentor.

Wat er met het geld gebeurt is nog niet bekend. Maar als er plannen zijn vanuit de binnenstad, wil de gemeente daar volgens Van As financieel aan kunnen bijdragen. “We hebben een krachtige binnenstad, maar we moeten ook nadenken over de veranderingen in binnensteden. Daarom leggen we dit geld apart.” De wethouder denkt onder meer aan het aanstellen van een centrummanager.

Dit jaar is er een half miljoen euro beschikbaar om te besteden aan het Zwolse stadshart. Een deel van dat bedrag wordt gestoken in het opknappen van de openbare ruimte in het Broerenkwartier, waar vooral veel leegstand heerst in het overdekte winkelcentrum.

Verder gaat de gemeenteraad van Zwolle binnenkort weer praten over de koopzondag. Een collectief van ondernemers willen graag een referendum houden om een vrije koopzondag te realiseren, waar minstens 5500 handtekeningen voor nodig zijn. Om het onderwerp op de agenda van de gemeenteraad te krijgen zijn minstens vijfhonderd handtekeningen nodig en die zijn volgens RTV Oost in korte tijd verzameld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!