​Bristol profiteert van faillissementen

Bristol boekt flinke omzetplussen dankzij de faillissementen van verschillende branchegenoten. “En doordat we een familiebedrijf zijn, zijn we er zelf nog en zijn we gezond”, zegt salesmanager Dick van Dijk in het meinummer van RetailTrends.

Veel klanten van Schoenenreus zijn na het faillissement van die keten, vorig jaar, overgestapt naar Bristol. “En meteen nadat de problemen van Aktiesport in het nieuws kwamen, trok onze sportverkoop enorm aan”, aldus Van Dijk. Ook het bankroet van Scapino ziet Bristol terug in zijn cijfers. “Die maken nu een doorstart, maar er zit natuurlijk wel een smetje op.”

De discounter hoopt verder de omzet omhoog te krijgen met een vernieuwd winkelconcept, dat dit jaar grootschalig wordt uitgerold. De restyling moet volgens Van Dijk de ‘achterhaalde’ uitstraling die nog uit 2007 stamt vervangen en leiden tot een omzetplus van vijftien à twintig procent, een beweging die hij nu al ziet.

In het meinummer van RetailTrends gaat Dick van Dijk verder in op de geleidelijke verschuiving van discounter naar fashionketen, en het bewust lagere tempo op het gebied van online en omnichannel. Klik hier voor meer informatie over een abonnement.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!