Familie steunt Blokker met kapitaalinjectie

Familie steunt Blokker met kapitaalinjectie

De familie Blokker heeft begin dit jaar 130 miljoen euro bijgestort om de balans van het gelijknamige winkelconcern te versterken. Bovendien kan Blokker Holding de komende drie jaar gebruikmaken van een kredietfaciliteit van 415 miljoen euro.

De storting is een signaal dat de aandeelhouders achter het bedrijf staan, stelt cfo Jeroen Visser tegenover het NRC. Het zorgt volgens hem voor een solide financiële basis in deze turbulente tijd. “Het helpt, onder andere bij leveranciers, dat we de status hebben van een solide familiebedrijf.”

Blokker Holding maakte woensdag bekend een recordverlies van 52 miljoen euro te hebben geleden. De kapitaalinjectie wordt gebruikt om de benodigde investeringen – tweehonderd miljoen euro in drie jaar – op te hoesten.

Minimaal honderd miljoen euro wordt gestoken in de vernieuwing van 450 winkels van Blokker. Voor andere formules zoals Leen Bakker, Bart Smit en Intertoys worden de plannen in de herfst bekendgemaakt, als de driejarenplannen afgerond zijn. “Alles is daarbij gericht op het weer winstgevend maken van de winkels”, zegt topman Casper Meijer.

Blokker Holding heeft geen concrete plannen om afscheid te nemen van winkelketens, zoals recent met Cook&Co werd gedaan. “Maar we sluiten niets uit”, aldus Meijer. Zo zou het volgens hem een goed idee kunnen zijn om een deel van de winkels van Marskramer om te bouwen naar de nieuwe Blokker-formule. “Na de zomer beslissen we”, zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!