DA en D.I.O. wachten op toestemming

De voorgenomen samenwerking tussen drogisterijketens DA en D.I.O. ligt momenteel ter goedkeuring bij de Autoriteit Consument en Markt. “We wachten op uitsluitsel”, zegt interim-directeur Henk Castelijns van DA-eigenaar Nederlandse Drogisterij Service tegenover Het Financieele Dagblad.

De geplande samenwerking tussen beide ketens werd kort na de doorstart van DA bekendgemaakt. Hoe die er precies uit gaat zien, is nog niet duidelijk. Er zal volgens Castelijns geen afscheid worden genomen van een van beide formules.

Het is nog onduidelijk hoeveel winkels DA overhoudt, omdat alle contracten met de ondernemers na het faillissement zijn ontbonden. Gesprekken over nieuwe samenwerkingen lopen nog. Van de zeven eigen winkels is al afscheid genomen. Op 1 juli moet duidelijk zijn hoeveel winkels de DA-vlag blijven voeren, zegt Castelijns.

DA telde op het hoogtepunt achthonderd zelfstandige winkels, maar zag dat aantal de afgelopen jaren hard teruglopen. Na de overname van DA in 2007 waren er nog zo’n vierhonderd over. Bovendien vertrokken in 2014 in een tijdsbestek van vijf maanden bijna zeventig ondernemers bij DA, als gevolg van een conflict over de uitrol van een nieuwe formule.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!