Amsterdamse freezone nog geen succes

Amsterdamse freezone nog geen succes

Winkeliers in Amsterdam zien weinig in de regelluwe zone in de Jan Evertsenstraat, waarmee de gemeente sinds eind vorig jaar experimenteert. Sommigen weten niet eens van het bestaan, blijkt uit een rondvraag van Het Parool.

De proef komt nog niet echt van de grond, geeft projectleider Jeroen Ruijter toe. Alleen theewinkel T’s heeft dankzij het experiment zijn horecagedeelte flink kunnen uitbreiden. Andere ondernemers doen weinig of niets met de regelluwte. Ze zeggen er geen tijd voor te hebben of niet te weten wat de proef inhoudt.

Ruijter probeert de proef naar eigen zeggen te promoten bij winkeliers. “Mensen moeten zien wat er allemaal mogelijk is.” Concrete plannen zijn er niet. Ruijter zegt vooral te hopen op ‘rare ideeën’ die van de ondernemers zelf moeten komen.

Straten die in aanmerking willen komen voor een freezone moeten over minimaal vijf procent leegstand beschikken. Daarnaast moet er sprake zijn van een goede organisatiegraad en samenwerking in de straat. De proef start naar verwachting in juni in de Rijnstraat en het Osdorpplein.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!