​Zwolle hakt knoop door over zondagsopening

​Zwolle hakt knoop door over zondagsopening

Winkeliers in Zwolle mogen vaker hun deuren openen op zondag. Bovendien zijn alle supermarkten vrij om op zondag open te gaan. Dat heeft de gemeente woensdag bekendgemaakt.

Zwolle kent momenteel nog twaalf koopzondagen per jaar, maar dat worden er vijftien. Dat komt erop neer dat ondernemers elke eerste zondag van de maand open mogen en dat er dan nog ruimte is om in te spelen op evenementen in de stad. De gemeente zegt ondernemers daarmee de mogelijkheid te geven om ‘gezamenlijk bij te dragen aan een gastvrije binnenstadsbeleving voor bezoekers’.

Supermarkten mogen hun deuren alle zondagen tussen één en vijf uur ’s middags openen. Nu is die mogelijkheid voorbehouden aan een beperkt aantal vestigingen in de stad, tot onvrede van de supermarkteigenaren in Zwolle.

De koopzondagen zijn al langer onderwerp van gesprek in Zwolle, waar vooral de ChristenUnie oog wil houden voor de zondag als rustpunt. “Als college hebben we op basis hiervan een voorstel gemaakt dat zo goed mogelijk tegemoet komt aan alle belangen”, zegt wethouder René de Heer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!