Duthler, HoutBrox en Purdey vinden onderdak

Modeketens HoutBrox en Duthler zijn overgenomen door het Limburgse familiebedrijf Berden Mode & Wonen. Purdey is verkocht aan de oprichters, meldt het Brabants Dagblad.

De filialen van HoutBrox in Uden en Veghel worden geheel in eigendom overgenomen. Hoeveel van de overige 22 winkels er uiteindelijk overblijven, hangt af van de onderhandelingen met de pandverhuurders. Daar moet medio juni meer duidelijkheid over zijn.

Berden heeft een meerderheidsbelang in de modeketens verworven. Shopinvest, met in totaal tachtig winkels van verschillende formules actief in België, heeft een minderheidsbelang.

“Familiebedrijven hebben altijd een bepaald soort dynamiek die aan buitenstaanders soms lastig te duiden is”, zegt algemeen directeur Paul Berden op Wij Limburg. HoutBrox past volgens hem uitstekend bij zijn bedrijf, waarbij hij verwijst naar een reeks eerdere overnames van familiebedrijven in mode- en interieurretail. Telgen van de familie Berden stonden bovendien begin vorige eeuw mede aan de basis van HoutBrox.

Purdey is teruggekocht door oprichters Neel en Tim Wolters. De modeketen werd kort voor het faillissement van moederconcern Brova verkocht aan investeringsmaatschappij O&C, maar daar heeft de rechter een stokje voor gestoken. De formule werd voor 250 duizend euro verkocht, terwijl volgens de curatoren een bedrag tussen de drie en vijf miljoen euro op zijn plaats was voor de winstgevende keten. Ook de families Berden (twintig procent), Van Hout en enkele levernaciers hebben aandelen in Purdey genomen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!