H&M in actie tegen wanpraktijken

H&M in actie tegen wanpraktijken

H&M komt samen met vakbonden, overheden en de Verenigde Naties in actie tegen de fabrieksomstandigheden in India en Cambodja. De aanleiding is een studie van Asia Floor Wage Alliance (AFWA), meldt Reuters.

Bij de studie van AFWA, bestaande uit vakbonden en arbeidsrechtspecialisten, kwam onder meer aan het licht dat de stiksters in de fabrieken te weinig betaald krijgen, gedwongen worden over te werken en ontslagen worden als ze zwanger raken. H&M zou zich niet houden aan beloftes om de omstandigheden in zijn productieketen te verbeteren.

“We zijn vastbesloten om bij te dragen aan positieve ontwikkelingen voor de lange termijn voor de arbeiders”, laat een woordvoerder van de Zweedse retailer weten. Het rapport stelt volgens hem ‘belangrijke zaken aan de kaak’. “Maar die spelen in de hele industrie, en het is vaak moeilijk om daar als individueel bedrijf iets tegen te doen.”

De studie is gebaseerd op een enquête onder 250 arbeiders in zeventien fabrieken. Overwerk kwam in alle onderzochte fabrieken voor, waarbij werknemers in sommige gevallen tot zeventien uur per dag werkten.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends