'Blokker geplaagd door interne machtsstrijd'

Conflicten tussen Roland Palmer en zijn medebestuurders hebben de noodzakelijke vernieuwing van Blokker Holding ernstig belemmerd. Dat blijkt uit gesprekken van NRC met betrokkenen.

Na het overlijden van Jaap Blokker in 2011, volgde zijn neef Roland Palmer hem op als topman van het concern. Hij botste met zijn oom Ab Blokker, die ook in het bestuur zat, over onder meer het belang van online en het vernieuwen van de winkelformules. Door de twijfels die Ab Blokker hierbij had, werden bij een reorganisatie in 2014 slechts enkele tientallen Blokker-filialen vernieuwd.

Palmer werkte Ab Blokker uit het bestuur, maar wordt halverwege 2015 zelf ontslagen als hij ook in conflict komt met vicevoorzitter Theo de Kool. Hij zou weigeren om ceo Palmer als zijn meerdere te zien, omdat De Kool meer bestuurservaring heeft. Ook zouden zij verschillen in inzicht hebben over de investeringen en over het laten opgaan van Marskramer in Blokker. Palmer vraagt daarop om het ontslag van De Kool, maar de raad van commissarissen kiest de kant van de vicevoorzitter, die interim-ceo wordt tot het aantreden van Casper Meijer begin dit jaar.

Blokker Holding leed vorig jaar voor het tweede jaar op rij en in de geschiedenis van het concern verlies. Sinds het aftreden van Palmer, wordt het bedrijf niet meer geleid door de familie. Wel heeft de familie Blokker begin dit jaar 130 miljoen euro bijgestort om de balans van het gelijknamige winkelconcern te versterken. Het is volgens cfo Jeroen Visser een signaal dat de aandeelhouders achter het bedrijf staan en zorgt voor ‘een solide financiële basis in deze turbulente tijd’. “Het helpt, onder andere bij leveranciers, dat we de status hebben van een solide familiebedrijf.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!