Twee Nederlandse steden in Europees leegstandsproject

Twee Nederlandse steden in Europees leegstandsproject

Hengelo en Hoogeveen zijn twee van de tien Europese steden die meedoen aan het project RetaiLink. Dit is een Europees project dat zich richt op het terugdringen van winkelleegstand in middelgrote steden.

RetaiLink komt uit de koker van URBACT, een kennisuitwisselingsprogramma van de Europese Unie. Nederland is het enige land dat twee deelnemende steden afvaardigt. Andere deelnemenders zijn onder meer het Spaanse Igualada, het Engelse Basingstoke en het Franse Romans.

“Om een vitaal en aantrekkelijk centrum te houden in de regio, willen we de retail een boost geven”, zegt de Hoogeveense wethouder Wietze Hiemstra. “RetaiLink helpt ons hierbij.”

Het project is begin deze maand gestart en loopt twee jaar. Binnen die periode maken gemeenten en betrokkenen rondom de stadscentra op Europees niveau een actieplan voor de verschillende deelnemende steden. “Tijdens de voorbereidingsfase van het project is gebleken dat alle deelnemende stadscentra te maken hebben met min of meer dezelfde problematiek, zoals leegstand en dalende bezoekersaantallen”, zegt Kees Raven van Stichting Centrummanagement Hoogeveen. Volgende maand staat een eerste Europees overleg gepland.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!