​‘Hornbach presteert in Nederland bovengemiddeld’

​‘Hornbach presteert in Nederland bovengemiddeld’

Hornbach heeft zijn like-for-like omzet in ons land vorig jaar met ‘dubbele cijfers’ zien groeien. Dat zegt managing director Evert de Goede tegen vakblad MIX.

De van oorsprong Duitse bouwmarktketen groeit daarmee meer dan twee keer zo hard als de markt, die volgens GfK een plus van 5,4 procent boekte. Hoeveel de omzet van Hornbach bedraagt wil De Goede niet zeggen, maar de Nederlandse winkels doen het volgens hem beter dan de gemiddelde vestiging in het buitenland. Ook de eerste twee maanden van dit jaar laten een vergelijkbare groei zien.

De groei komt voor een deel door de vernieuwing van de winkels. Zo zijn de vestigingen in Zaandam en Tilburg compleet vernieuwd. In die laatste plaats kwam de Duitse dhz-keten vorige maand onder vuur te liggen, omdat de drive-in er zou worden gebruikt voor illegale verkoop. Concurrent en buurman Praxis spande daarop een rechtszaak aan.

Hornbach stuit in ons land regelmatig op protesten van concurrenten als Gamma en Praxis. Zo wisten zij in februari de komst van de Duitse bouwmarktketen naar Almelo voorlopig te voorkomen. In Zwolle slaagde om een poging om de komst van Hornbach tegen te houden niet. Daar opent de retailer vermoedelijk eind volgend jaar een nieuwe vestiging.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!