​Hornbach trekt zich niets aan van rechtszaken

​Hornbach trekt zich niets aan van rechtszaken

Hornbach heeft geen boodschap aan de juridische procedures die concurrenten als Gamma en Praxis aanspannen. “Wij trekken ons eigen plan en gaan door met onze expansie”, zegt expansiemanager Gerben van Heeren tegen Vastgoedjournaal.

De van oorsprong Duitse bouwwinkelketen heeft momenteel elf vestigingen in ons land. Daar moeten binnen een jaar in ieder geval filialen in Den Haag en Amsterdam Sloterdijk bij komen. Uiteindelijk wil de retailer groeien naar twintig tot 25 vestigingen, waarvoor het al concreet bezig is in Duiven, Nijmegen en Apeldoorn. Voor Zwolle heeft Hornbach de vergunning al rond.

Hornbach stuit in ons land regelmatig op protesten van concurrenten als Gamma en Praxis. Zo wisten zij in februari de komst van de Duitse bouwmarktketen naar Almelo voorlopig te voorkomen. “Je merkt dat de argumenten hetzelfde blijven en dat ze eigenlijk geen poot hebben om op te staan”, aldus Van Heeren. De concurrenten spannen de rechtszaken volgens hem alleen aan om ‘te frustreren’. Gemeenten staan volgens hem wel steeds vaker enthousiast tegenover de komst van de bouwmarktketen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!