Een boekwinkel waar je u tegen zegt

Een boekwinkel waar je u tegen zegt

Boekhandel Dominicanen werd vorig jaar uitgeroepen tot één van de achttien coolste boekwinkels ter wereld. Die lijst van CNN is dankzij Zhongshuge-Hangzhou echter achterhaald. Zijn nieuwe boekwinkel in Hangzhou mag namelijk niet onvermeld blijven.

De boekwinkel van Zhongshuge opende zijn deuren op Wereldboekendag, die op 23 april plaatsvond. De retailer had al een filiaal in Shanghai, maar vond het tijd om nog geen tweehonderd kilometer zuidelijker flink uit te pakken. De nieuwe winkel in Hangzhou beschikt onder meer over een ‘bosrijke’ leesomgeving en een recreatieplek voor kinderen.

Toch is het de ovale ruimte in de winkel die het meest in het oog springt. Door het glazen plafond lijkt het aantal schappen en boeken eindeloos. Via een smalle doorgang komen bezoekers in de ‘Reading Corridor’, waar ze in een iets donkere en intiemere plek in de populairste boeken kunnen neuzen.

Het interieur is ontworpen door XL-Muse, dat de opdracht had om verschillende unieke en meeslepende omgevingen te creëren voor het lezen en shoppen. Eén daarvan is een ruimte met witte, verticale schappen in combinatie met opnieuw een glazen plafond. De schappen lijken daardoor nog twee keer hoger dan ze al zijn, waarmee XL-Muse het gevoel wil creëren dat je in een bosrijke omgeving staat.

De recreatieruimte voor kinderen is verder voorzien van schappen in de vorm van een achtbaan. Verder is er een zweefmolen, trein en een piratenschip om de kinderen te vermaken.