Brantano ingrijpend op de schop

Brantano ingrijpend op de schop

Rens van de Schoor, Dieter Penninckx en de familie Torfs willen van 25 Brantano-winkels af. In de overige honderd vestigingen van de Belgische schoenenketen investeren ze vijftig miljoen om ze eigentijdser te maken, melden de investeerders in een persbericht.

Negentien winkels worden waarschijnlijk overgedaan aan het Franse schoenenbedrijf Chausséa. Ook het personeel moet daarbij overgaan naar de nieuwe eigenaar. Voor de overige zes waarin de eigenaars niet meer willen investeren, wordt nog een oplossing gezocht. "Drie ervan waren al outletwinkels en daarvan waren het personeel en de ondernemingsraad al op de hoogte dat dit op termijn een eindig verhaal is", laten de investeerders weten.

De honderd winkels die vernieuwd worden, moeten ‘vrouwelijker en eigentijdser’ worden en zullen naast schoenen ook kleding verkopen. Voor sommige vestigingen wordt gedacht aan verhuizing naar grotere panden. Na de zomer moeten de eerste zes tot acht winkels aangepakt worden.

R&S Retail-ceo Rens van de Schoor bevestigt verder plannen om uiteindelijk een grote, beursgenoteerde retailgroep in de Benelux te creëren. Eerder liet de Miss Etam-eigenaar al weten FNG volledig te willen overnemen. Ook nam hij recent een aankoopoptie op Brantano, dat daardoor binnen drie jaar ook geheel in handen van R&S kan komen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends