'Herinrichting P.C. Hooftstraat heeft averechts effect'

De renovatie van de P.C. Hooftstraat vorig jaar heeft de daar gevestigde retailers nog niet veel opgeleverd. Vooral de luxebestedingen door toeristen zijn flink gedaald, blijkt uit het rapport Amsterdam High Street Retail van Cushman & Wakefield.

Verschillende internationale retailers hebben de luxe winkelstraat inmiddels verlaten vanwege tegenvallende omzetcijfers, stelt Cushman & Wakefield. Dat is volgens de vastgoedadviseur te wijten aan onder meer het verdwijnen van een deel van de parkeerruimte en de sterke profilering van de Bijenkorf in de binnenstad. Verder zijn de bestedingen aan high-end fashion en juwelen van met name Chinese en Russische toeristen gedaald.

De totale bestedingen van toeristen in Amsterdam daalden in het eerste kwartaal met zes procent, terwijl het aantal toeristen is toegenomen. In de Kalverstraat en omgeving bleven de bestedingen stabiel.

Toeristen uit Hongkong geven met een gemiddeld bedrag van 1029 euro per kassabon het meeste uit in de hoofdstad. Chinese toeristen, qua aandeel in de bestedingen veruit de grootste groep met 36 procent, besteden met 505 euro relatief weinig per kassabon.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!