'Consument wil langer kunnen winkelen'

'Consument wil langer kunnen winkelen'

Eén op de drie consumenten wil minimaal tot zeven uur ’s avonds kunnen winkelen. Eén op de vijf verlangt dat winkels nog een uur langer openblijven. Dat blijkt uit de Retail Gemeente Atlas van Q&A, waarvoor ruim achtduizend consumenten uit de zestig grootste steden van ons land zijn ondervraagd.

De huidige openingstijden passen volgens het onderzoeksbureau niet meer bij de winkelbehoeften van consumenten. Zo is er in Amstelveen, Leidschendam en Almere behoefte aan langere openingstijden, maar gaan de winkels in die binnensteden nu uiterlijk om zes uur dicht.

In negentien van de gemeenten geeft ruim veertig procent van de bezoekers aan minimaal tot zeven uur te willen winkelen. Niet alle binnensteden hoeven volgens Q&A hun openingstijden te verruimen. In steden als Katwijk, Almelo en Vlaardingen is die behoefte namelijk veel minder groot.

Ook in het weekend is de behoefte aan langere openingstijden minder groot. Eén op de vier consumenten wil dan minimaal tot zeven uur ’s avonds kunnen shoppen. Daaronder zitten volgens de onderzoekers relatief veel jongeren.

Verder geeft 44 procent van de consumenten aan op zondag te willen winkelen. In de vijftien binnensteden waar die behoefte het grootst is, kan dat ook. In onder meer Apeldoorn, Assen en Katwijk heeft een meerderheid geen behoefte aan een extra winkeldag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!