Retailers sluiten zich aan bij textielconvenant

Retailers sluiten zich aan bij textielconvenant

Zo’n dertig retailers ondertekenen begin volgende maand het convenant dat de kleding- en textielindustrie moet verduurzamen. Tientallen andere retailers overwegen ook aan te haken, melden brancheorganisaties VGT, INretail en Modint.

Onder de retailers die het akkoord tekenen zitten HEMA, Zeeman, Wehkamp en Coolcat. De Bijenkorf maakte vorige week al bekend het convenant te ondertekenen, waarbij het andere retailers opriep hetzelfde te doen. Het convenant kan formeel in werking treden als minstens 35 partijen zich erbij aansluiten.

Het textielconvenant werd eerder dit jaar opgesteld door de drie brancheorganisaties in samenwerking met de overheid, vakbonden en maatschappelijke organisaties. Tijdens een bijeenkomst afgelopen woensdag werd het akkoord door minister Ploumen toegelicht aan geïnteresseerde bedrijven. Het doel van het akkoord is om de kleding- en textielindustrie zelf verantwoordelijkheid te laten nemen bij het terugdringen van mensenrechtenschendingen en natuur- en milieuschade. Daarbij staan negen thema’s centraal, waaronder kinderarbeid, loon, grondstofgebruik en dierenwelzijn.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!