​Consumenten shoppen nog weinig crossborder

​Consumenten shoppen nog weinig crossborder

Zeven op de tien Nederlandse consumenten heeft in 2015 online iets gekocht. Dit is een ruime verdubbeling ten opzichte van tien jaar geleden, meldt het CBS.

Nederland staat Europees gezien op de vijfde plaats als het gaat om de landen met de meeste e-shoppers. Zij geven gemiddeld honderd tot vijfhonderd euro uit per aankoop, wat rond het Europees gemiddelde ligt.

De meerderheid van de online shoppers koopt alleen bij Nederlandse webwinkels. Een derde koopt wel eens iets bij een buitenlandse webshop. Redenen om dat niet te doen zijn onder meer problemen met de bezorging en webwinkels die geen buitenlandse klanten accepteren.

Het Verenigd Koninkrijk is het land met relatief de meeste online shoppers. 81 procent van de consumenten kocht daar vorig jaar online. Denemarken en Luxemburg volgen op de tweede en derde plaats, met respectievelijk 79 en 79 procent. Vooral in Luxemburg wordt veel crossborder geshopt: negentig procent kocht vorig jaar iets bij een buitenlandse webshop. Ook in België is shoppen bij buitenlandse webwinkels al meer gemeengoed dan in ons land, met 63 procent van de online shoppers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!