'Scheer & Foppen voorloper met omnichannel'

Scheer & Foppen heeft tijdig geïnvesteerd in de noodzakelijke koppeling tussen fysieke winkels en webshops. “Het bedrijf liep daarin voorop”, stelt voorzitter Titia Siertsema van brancheorganisatie UNETO-VNI.

Scheer & Foppen is met bijna 475 medewerkers één van de grootste retailleden van UNETO-VNI. De brancheorganisatie hoopt dat geïnteresseerde partijen zich alsnog melden voor een overname van de elektronicaketen, die met 56 vestigingen actief is. De directie liet na het faillissement al weten tevergeefs met meerdere overnamekandidaten te hebben gesproken.

Scheer & Foppen is ‘in de kern een prachtig bedrijf’, stelt Siertsema. “Er is veel deskundigheid bij de werknemers in de 56 filialen.” De elektronicaketen is volgens haar ten onder gegaan aan grote prijsdruk en hevige concurrentie van webwinkels.

De winkels zijn ondertussen nog geopend om zoveel mogelijk spullen te verkopen. CNV houdt de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten, laat bestuurder Roos Rahimi weten. “Het kan niet zo zijn dat de werknemers die de curator helpen aan een zo groot mogelijke opbrengst dit uiteindelijk moeten bekopen met een korting op hun eigen werkloosheidsuitkering.”

Het faillissement van Scheer & Foppen onderstreept volgens Rahimi het belang van coördinatie op de werkgelegenheid in de detailhandel. In april werd het startschot gegeven voor de Loopbaansupport Detailhandel, een hulpcentrum voor ontslagen winkelpersoneel.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!