'Rol van McGregor-oprichters uitgespeeld'

'Rol van McGregor-oprichters uitgespeeld'

Jeroen Schothorst was niet opgestapt als topman, als hij had voorzien dat McGregor uitstel van betaling moest aanvragen. Dat zegt de mede-oprichter en aandeelhouder tegenover NRC.

McGregor vroeg onlangs uitstel van betaling aan, vijf weken nadat de nieuwe topman Armin Broger was aangesteld. Het reorganisatieplan van de Italiaan was volgens Schothorst ‘uitstekend’, maar de vier aandeelhouders konden het niet eens worden over de financiële randvoorwaarden. Behalve Schothorst bezit ook mede-oprichter Ben Kolff, Marcel Boekhoorn en zakenbank NIBC over een kwart van de aandelen.

Waarom de plannen niet door de aandeelhouders gefinancierd worden, wil Schothorst niet zeggen. Wel laat hij weten dat zij bij een eventuele doorstart geen rol meer zullen spelen.

Er zouden zeker tientallen potentiële kopers zijn voor het noodlijdende modeconcern, dat vooralsnog niets wil weten van een faillissement. Het is volgens het NRC echter goed denkbaar dat McGregor alsnog door een faillissement heen moet, voor een koper het wil hebben. Daardoor is hij namelijk niet verplicht al het personeel en andere contracten over te nemen. McGregor beschikt in totaal over 1200 werknemers en 150 winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!