​Miss Etam-eigenaar op jacht naar 25 miljoen

R&S Retail Group wil via de uitgifte van obligaties 25 miljoen euro ophalen. De opdracht is uitgezet bij Belfius Bank, zo laat de eigenaar van Miss Etam weten.

Het geld wordt in eerste instantie geïnvesteerd in de vorig jaar doorgestart modeketen, laat topman Rens van de Schoor weten tegenover Het Financieele Dagblad. Daarnaast kan het kapitaal in de ketens van de FNG Group gestoken worden, als de geplande overname van het Belgische concern achter onder meer Steps en Claudia Sträter doorgang vindt.

R&S hoopt met het nieuwe kapitaal meer ‘doorpakkracht’ te krijgen, zegt Van de Schoor. Hij wil de plannen als consolidator in de modebranche versneld doorzetten. “Het winkellandschap is aardig in verval. Dus nu is de tijd om tegen de stroom in te investeren.”

Het concern wil graag meer modeketens en -merken verwerven, om maximaal van synergievoordelen te kunnen profiteren. Of een overname van het kwakkelende McGregor een optie is, kan Van de Schoor niet zeggen.

In het aprilnummer van RetailTrends liet de topman nog optekenen weinig geloof in de fysieke retail te zien. Waar iedereen een enorme focus op e-commerce heeft, zegt hij nog wel toekomst te zien in de winkelstraat. “Omdat maar weinig partijen dat geloof hebben en veel spelers het moeilijk hebben, kunnen wij een belangrijke rol spelen in de consolidatieslag die gaat plaatsvinden.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!