Sportwinkelformules Telstar en Daka sluiten zich aan bij Intersport. Het merendeel van de winkels wordt de komende maanden omgebouwd, laat directeur Jan Willem Juffer van Intersport Nederland weten aan RetailNews.

Telstar werd vorig jaar failliet verklaard, waarna zeven van de acht vestigingen zich aansloten bij Daka. Vijf daarvan worden nu omgebouwd naar Intersport. Daka beschikt zelf over vijf vestigingen, waarvan er al twee onder de vlag van Intersport opereren. Daar komen er voor november nog twee bij.

Eigenaren Peter Dankaart en Jan Regterschot hebben de franchisecontracten met moederbedrijf Euretco inmiddels ondertekend. Dat niet nog niet alle vestigingen worden omgebouwd heeft volgens Juffer te maken met het operationele vraagstuk rond de verbouwingen. "Dit is al een grote stap. De intentie van de eigenaren is om volledig om te gaan naar Intersport Daka."

De eigenaren zeggen voor Intersport te kiezen vanwege de internationale kracht van het merk. “De formule Intersport is onder meer sterk als het gaat om aspecten als inkoop, marketing, retailsupport en zeker ook een goed uitgewerkte omnichannelstrategie”, aldus Regterschot.

Intersport beschikt momenteel over zo'n tachtig winkels in ons land. De retailer maakt volgens Juffer weer een groei door, nadat het in 2011 enkele klappen te verwerken kreeg. "We groeien op drie vlakken: autonoom, via expansie en via ons 'seamless channel-principe'."