'HEMA is nieuwe jaar goed gestart'

'HEMA is nieuwe jaar goed gestart'

HEMA heeft zowel zijn omzet als bedrijfsresultaat in het eerste kwartaal van dit jaar zien toenemen. Daarnaast werd het nettoverlies in vergelijking met een jaar terug wat verkleind. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die HEMA donderdag heeft gepubliceerd.

De retailer zag zijn omzet met 2,2 procent groeien naar 270,3 miljoen euro. De identieke omzetgroei kwam uit op 1,2 procent. Verder nam de genormaliseerde ebitda met bijna twintig procent toe tot 15,8 miljoen euro; de grootste stijging in zo’n zes jaar tijd. HEMA bracht zijn verlies terug van 19,5 naar 14,7 miljoen euro.

De retailer laat verder weten dat de brutomarge is verbeterd. Dat is vooral het gevolg van stijgende kledingverkopen (plus 3,7 procent) en lagere afprijzingen. Vorig jaar had HEMA nog veel last van opruimingsactiviteiten om overtollige en verouderde voorraden te verlagen.

De cijfers zorgen voor tevredenheid bij topman Tjeerd Jegen. “HEMA is het boekjaar 2016 goed van start gegaan”, stelt hij. “Wederom hebben we in belangrijke productcategorieën marktaandeel gewonnen en we hebben meer klanten in onze winkels mogen verwelkomen.”

HEMA presteert volgens Jegen sterk in alle markten, behalve in België. Daar liep de omzet met 4,5 procent terug tot 31,6 miljoen euro. In eigen land kwam de omzet in het eerste kwartaal uit op 209,9 miljoen euro, 0,7 procent meer dan een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!