​‘Marlies Dekkers misleidde aandeelhouders en personeel’

​‘Marlies Dekkers misleidde aandeelhouders en personeel’

Marlies Dekkers heeft rond het faillissement van haar gelijknamige winkelketen haar eigenbelang boven het bedrijfsbelang geplaatst. Die beschuldiging uitte haar voormalig zakenpartner Vincent van Zon dinsdag in de rechtbank, meldt het Algemeen Dagblad.

Bij het bankroet, bijna drie jaar geleden, belandde een groot deel van het personeel op straat en verloren de aandeelhouders miljoenen euro’s. Van Zon was tien jaar lang directielid en aandeelhouder van het modebedrijf. “Terwijl de mede-aandeelhouders het bedrijf probeerden te redden, werkte Marlies aan het faillissement”, stelt hij.

Terwijl de raad van commissarissen op zoek was naar een nieuwe geldschieter, had Dekkers al maanden eerder een contract getekend met investeerder Karmijn Capital. De andere aandeelhouders waren daarvan niet op de hoogte. Na een flitsfaillissement nam Karmijn de boedel over en kreeg Dekkers een kwart van de aandelen in handen.

Van Zon beschuldigt zijn voormalige partner verder van een dubbele boekhouding. Dekkers zelf was niet bij de zitting aanwezig. Binnenkort gaan de getuigenverhoren verder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!