​Ook ABN Amro sneller met pintransacties

​Ook ABN Amro sneller met pintransacties

Winkeliers met een pincontract bij ABN Amro krijgen hun pinomzet sinds afgelopen weekend binnen 24 uur gestort. Rabobank begon in maart als eerste Nederlandse bank met het verwerken van transacties in weekends en op feestdagen.

Ruim veertigduizend bij ABN aangesloten winkeliers hoeven nu niet meer op de eerstvolgende werkdag te wachten voordat zij het geld binnenkrijgen. De bank vervult hiermee ‘een langgekoesterde wens van veel zakelijke klanten’, stelt directeur Betalen Roelien Ritsema van Eck.

Pinbetalingen en de verrekening tussen banken worden uitgevoerd via het Europese Betalingsverkeersysteem. Dit systeem ligt stil in het weekend- en op feestdagen, waardoor Rabobank en ABN AMRO betalingen voorheen niet dagelijks aan retailers uitkeerde. Nu betalen banken de pinomzet vooruit aan de ondernemers.

Detailhandel Nederland stelde twee jaar terug al dat retailers miljoenen per jaar mislopen door de trage verwerking van pintransacties. Een Europese oplossing wordt niet voor 2019 verwacht. De belangenorganisatie reageert verheugd op de stap van ABN.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!