Omgevingsvergunning Mall of the Netherlands goedgekeurd

De gemeente Leidschendam-Voorburg is akkoord gegaan met de omgevingsvergunning voor de verbouwing van winkelcentrum Leidsenhage. Onder de naam Mall of the Netherlands moet het vernieuwde winkelcentrum begin 2019 zijn deuren openen.

De vernieuwing moet het winkelcentrum een ‘compleet nieuwe identiteit’ geven, zegt ontwerper MVSA Architects. Met een grote variatie aan retailers, kleine winkels en flagshipstores in combinatie met restaurants en een bioscoop, speelt Mall of the Netherlands volgens de ontwikkelaar in op de veranderende consumentenbehoeften. "Het concept is gebaseerd op het idee van één gebaar, één design, één identiteit", aldus MVSA-directeur Roberto Meyer.

De sloopwerkzaamheden van het winkelcentrum aan de rand van Den Haag zijn onlangs begonnen. Het nieuwe winkelcentrum moet het ‘grootste en modernste’ van Nederland worden. Mall of the Netherlands krijgt zo’n 320 winkels en moet twaalf tot veertien miljoen bezoekers per jaar trekken. De uitbreiding met circa dertigduizend vierkante meter kost 470 miljoen euro.

Tientallen ondernemers zijn inmiddels uit Leidsenhage vertrokken, liet het college van Leidschendam-Voorburg onlangs weten. Zij zijn verhuisd naar een andere gemeente of helemaal gestopt. Daarnaast hebben nog zo’n honderd bedrijven tijdelijk moeten uitwijken vanwege de sloopwerkzaamheden.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!