Doorstart voor schoenenketen Zwart

Doorstart voor schoenenketen Zwart

Vier vestigingen van Zwart Schoenmode hebben een doorstart gemaakt. Een directeur van het familiebedrijf heeft de doorstart gerealiseerd. Dat laat curator Leen de Jong weten in zijn faillissementsverslag.

Het aantal filialen van Zwart Schoenmode is de laatste jaren flink ingekrompen. Ten tijde van het faillissement eind mei beschikte de retailer nog over zes vestigingen. De keten had al geruime tijd te kampen met een grote terugloop in de verkopen. Toen de bank weigerde nieuwe financiering aan te trekken, zag de directie zich genoodzaakt het faillissement aan te vragen.

Meerdere partijen hebben zich na het faillissement bij de curator gemeld voor een overname. Een aantal van hen was alleen geïnteresseerd in bepaalde onderdelen, zoals de inventaris of een enkele winkel.

Uiteindelijk won één van de directeuren van Zwart Schoenmode het van een andere serieuze gegadigde. Hij betaalt veertigduizend euro voor de goodwill en voorraad en neemt ook de inventaris voor tien procent boven de getaxeerde liquidatiewaarde over. De winkels in Purmerend, Hoofddorp, Hoorn en Maarssen hebben hun deuren inmiddels heropend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!