'Voormalige V&D-buren missen omzet'

Veel winkels die in de buurt van voormalige V&D-panden gevestigd zijn boeken minder omzet sinds het faillissement van de warenhuisketen. Dat schrijft de NOS op basis van onderzoek van Locatus.

Het aantal bezoekers aan winkelcentra is volgens onderzoeksdirecteur Gertjan Slob stabiel, maar de loop is wel veranderd. De bewuste winkels missen de aankopen van passanten.

Locatus berekende eerder dit jaar al dat het aantal passanten na de sluiting van V&D met 21 procent was teruggelopen in de winkelstraten waar het warenhuis gevestigd was. Hoeveel omzet de winkels zijn misgelopen, weet het bureau niet.

V&D ging ruim een half jaar terug op de fles. Sindsdien hebben 26 van de 62 panden een permanente huurder gevonden, zo blijkt uit een inventarisatie van het Algemeen Dagblad. Hudson’s Bay opent in tien warenhuizen zijn deuren en komt ook vrijwel zeker naar Almere, Amstelveen, Eindhoven, Maastricht en Rotterdam.

Andere nieuwe permanente huurders zijn Topshelf in Arnhem, Groningen en Nijmegen, Zara in Leeuwarden en Zaandam en H&M in Deventer en Hellevoetsluis. In zestien steden worden de panden momenteel tijdelijk gevuld, onder meer door HEMA en WoonXL. Voor 22 panden is er geen uitzicht op een nieuwe huurder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!