​Detailhandel Nederland wil landelijk bedelverbod

​Detailhandel Nederland wil landelijk bedelverbod

Alle gemeenten moeten een verbod instellen om bedelaars uit winkelcentra te kunnen weren. Dat stelt directeur Sander van Golberdinge van Detailhandel Nederland in De Telegraaf.

In onder meer Rotterdam en Almere is het al verboden om te bedelen, maar in steden als Utrecht niet. Als het uit de hand loopt, moet er volgens Van Golberdinge opgetreden kunnen worden. “Dat kunnen en mogen wij als winkeliers niet.”

De directeur van de belangenbehartiger ziet een verbod als kleine, maar behulpzame schakel. Gemeenten kunnen bedelen volgens hem uit voorzorg opnemen in de regelgeving en het toelaten zolang er geen hinder van wordt ondervonden.

In de Kalverstraat komen ondanks een verbod steeds meer bedelaars, ziet straatmanager Radboud van Casteren. Het zijn volgens hem vaak ‘meisjes van in de twintig in zigeunerachtige kleren’, die zich soms voordoen als oude vrouwen. Hun aanwezigheid is slecht voor de doorloop in de winkelstraat, stelt hij. “En het komt heel armoedig over, alsof Nederland een derdewereldland is.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!